Arysta

АРИСТА – ОТКРИТИ ПОЛСКИ ДНИ – РАНКОНА 15МЕ НОВ СТАНДАРТ ЗА ОБЕЗЗАРАЗИТЕЛ ПРИ ЗЪРНЕНО-ЖИТНИ КУЛТУРИ

news-image

През декември 2018 г. екипът Ариста ЛайфСайънс България организира в две локации в страната, директни срещи със зърнопроизводители на полето, наречени „Един час с Ариста”:

04.12.2018 г. – с. Горни Богров, София област, в стопансвото на фирма „Детелина ГБ“ ЕООД
11.12.2018 г. – с. Крумово, област Пловдив, в стопанството на братя Йордан и Никола Райчеви

Инициативата срещна одобрението на земеделците от районите, защото се запознаха на място и видяха на терен в посевите ефекта от третиране на семена от пшеница с Ранкона 15 МЕ (обеззаразител от ново поколение на компанията). Любезните домакини споделиха своя опит с присъстващите земеделски производители, които лично се убедиха в качествата и ползите на иновативната микро-емулсионна  формулация, предлагана от Ариста. Обеззаразителят от ново поколение демонстрира отлична защита на семената и младите растения от патогени, както и пълна безопасност при поникване.  Силно впечатление направиха здравите, добре гарнирани  и изравнени посеви – без пропадане и без болести (включително и от ръжда), които масово се наблюдаваха през есента на 2018 г.

Освен от качествата на Ранкона 15 МЕ, земеделските производители се запознаха с новите рентабилни решения и продуктов портфейл в сегмент  зърнено-житни на компанията, с които могат да посрещнат с успех предизвикателствата и трудностите през стопанската 2019 г.:
– биостимулатори, получени чрез патентована Физиоактиватор технология (GA 142) и добавени хранителни елементи, Тонивит и Апетайзер – за повишаване на здравния статус, добива и качеството на зърното;
– широкоспектърният, стробилуринов фунгицид Зоксис 250 СК, осигуряващ не само защита срещу важните болести, но и притежаващ положителен „зелен ефект“ върху културите.
– широкоспектърните  инсектици Даскор 440 ЕК, Нуреле Д, Цитрин Макс/Циперкил, Суми Алфа/Сумицидин, Суперсект Есктра – сигурен избор срещу икономически важните вредители.
– вегетационният, селективен хербицид с широк прозорец на приложение Клиофар 600 СЛ, срещу проблемни широколистни плевели и самосевки от слънчоглед (включително и технологичен – устойчиви хибриди на имазамокс и трибенурон-метил) при зърнено-житни, рапица и някои технически култури;

Особен интерес предизвика новият двукомпонентен фунгицид без аналог, с предстояща регистрация, с комбинирано контактно и системно действие. Благодарение на двете активни съставки от различни групи, продукта притежава гарантирано синергично действие и е ефективен в различни стадии от развитие на патогените, като продукта може да се употребява през цялата вегетация на културата. Предпазният и лечебен ефект (контактно, проникващо, трансламинарно и парно действие на активните вещества) срещу икономически най-важните болести при зърнено-житни, включващи септориози, ръжди, брашнеста мана, дрешлера, петносване по класа, правят успеха гарантиран!