Arysta

ОТКРИТИ ПОЛСКИ ДНИ – ЕФЕКТИВНА РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА

news-image

ЕФЕКТИВНА РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА И ИНОВАТИВНО ХРАНЕНЕ – КЛЮЧЪТ КЪМ ПЕЧЕЛИВШОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ!

За поредна година от 22.05 до 13.06.2019 г., Ариста ЛайфСайънс България вече част от UPL проведе и участва в открити полски дни в землищата на пет локации в Южна и в Северна България:

Пшеница

– 05.06.19 г. в с. Братя Кунчеви обл. Стара Загора;

– 07.06.19 г. в с. Копринка, обл. Стара Загора;

Съвместно с фирма Акорд, гр. Пловдив и семенарски компании Лимагрейн България, Аксреал България, Рапул България, Косад семанс България и др.;

-13.06.19 г. в гр. Бяла Слатина, обл. Враца, съвместно KWS България и пред представители на Врачанския съюз на зърнопроизводителите

Рапица

– 22.05.19 в с. Странско, обл. Хасково

– 29.05.19 в с. Овча Могила, обл.Велико Търново

Съвместно със семенарска компания „Рапул България“

Въпреки трудностите и предизвикателствата на изминалата година, присъстващите земеделски стопани се убедиха в отличното състояние на посевите от пшеницата и рапица. Те имаха възможност да видят резултатът от приложените инсектициди Цитрин Макс и Даскор 440 (срещу основните гризещи и смучещи неприятели), спечелилият вече доверие на производителите широкоспектърен стробилоринов фунгицид за контрол на най-значимите болести при житни култури и пшеница- Зоксис 250 СК.

В сегментът с хербициди бяха представени вегетационният системен хербицид срещу едногодишни и многогодишни широколистни плевели Клиофар 600 СЛ – за употреба в пшеница и рапица, и наложените противожитни хербициди от различни химични групи Пантера 40 ЕК и Селект Супер – подходящи при отглеждането на рапица и слънчоглед. В сегментът за биостимулиране и иновативно хранене, компанията представи ефекта на Тонивит, Апетайзер, Мултолео – високоефективните течни  биостимулатори с патентована физиоактиватор технология на база GA 142 (филтрат от морски водорасли Ascophyllum nodosum) с добавени елементи – стимулиращи физиологията, устойчивостта, подобряващи усвояването на хранителни вещества и фотосинтезата, повишаващи не само добива, но и качеството на реколтата.

Като компания предоставяща изцяло технологични решения при производството на пшеница – от защита на поникващото семе до предпазване на прибраната продукция, бяха представени продуктите Тализма и Ранкона 15 МЕ и Ранкона И-микс/Ранкона Роял.

Тализма – надеждно и сигурно решение срещу складови вредители, подходящ за приложение в празни складове и директно третиране на зърно при съхранение.

– Ранкона 15 МЕ и Ранкона И-микс/Ранкона Роял – иновативни Микроемулсионни формулации за третиране на семена, за пълен контрол на икономически важните болести пренасяни със семена и почва при пшеница и ечемик.